Deze voorwaarden zijn van toepassing bij elke huur van het speeltuingebouw op het terrein van Speeltuinvereniging Brouwersplein (‘verhuurder’) door een partij (‘huurder’) tijdens de duur van de huurovereenkomst.

Huur

Huur van het huisje is enkel toegestaan voor kinderfeestjes t/m 12 jaar*.
Huurder mag het speeltuinhuisje gebruiken op woensdagmiddag of vrijdagmiddag tussen 12:30 – 17:30 of zaterdag of zondag tussen 10:00 en 19:00 uur. Het versieren en opruimen van het huisje en de speeltuin dient binnen dit tijdsbestek te gebeuren.

De huur bedraagt €50,- (woensdag,-/vrijdagmiddag) of €135,- (zaterdag of zondag) bedragen zijn exclusief borg van €100,-.

In overleg met het bestuur kan een uitzondering gemaakt worden. De kosten voor een feestje anders dan een kinderfeestje t/m 12 jaar bedraagt €185,-

Inbegrepen bij de huurprijs

 • Het gebruik van zaal, keuken en toiletten (tafels en stoelen)
 • Een koffiezetapparaat en waterkoker (exclusief koffie, koffiefilters, thee, suiker)
 • Gebruik van koelkast en vriezer
 • Gebruik van fornuis en oven
 • Keukendoeken (handdoek | theedoek | keukendoek)
 • Afwasmiddel
 • Vuilniszakken
 • Muziekinstallatie

Niet in begrepen bij de huurprijs

 • Servies, bestek, glaswerk en schalen.
 • Koffie, thee, suiker en koffiemelk en koffiefilters.

Huurders afspraken

De huurder dient ervoor zorg te dragen dat na afloop, genoemd in de huurovereenkomst:

 • Verhuur is van 10.00 – 19.00 uur in de weekenden. Eerder dan 10.00 uur is niet mogelijk om te versieren of spullen te brengen en/of te laten ophalen. Alleen in overleg met het speeltuin bestuur.
 • Om 19.00 uur is de ruimte bezemschoon en is het gebouw leeg. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt voor elk extra half uur 25 euro gerekend. Op vrijdag geldt vanaf 17.30 uur een meerprijs van 25 euro voor elk half uur.
 • Alle meubilair op dezelfde plaats staat zoals bij aanvang van de huur. Hiervoor hangen foto’s in de ruimte.
 • Wanneer bij aanvang de ruimte niet netjes is, dan gelijk melden via dit formulier.
 • Alle lichten zijn uit, net zoals de oven, afzuigkap en fornuis.
 • Verwarmingsradiatoren op de laagste stand staan.
 • De keuken opgeruimd inclusief afwas en de ruimte is aangeveegd (bezemschoon) en toiletten gecontroleerd.
 • Alle ramen en deuren zijn afgesloten.
 • De gehuurde ruimte (zaal, sanitair) veegschoon is en versieringen verwijderd zijn. Dat geldt ook voor plakband.
 • Huurder kan de picknickbanken in de speeltuin gebruiken, maar ze zijn niet exclusief beschikbaar voor huurder. Alle andere speeltuin gebruikers zijn vrij de picknickbanken te gebruiken.
 • Wanneer het speeltuinhuisje is verhuurd, kunnen andere speeltuin bezoekers de wc gebruiken.
 • De speeltuin is geopend voor andere speeltuingebruikers tijdens de verhuur.
 • Het is de huurder niet toegestaan om (zelf)meegebrachte (speel)toestellen en/of (kook)apparatuur in de speeltuin en/of het huisje te plaatsen. Luchtkussens zijn niet toegestaan.

Betaling en borg

De aanbetaling is € 50,- welke binnen 2 weken dient te worden voldaan na aanvraag, anders vervalt de optie. De aanbetaling dient overgemaakt te worden op rekening NL40 INGB 0009 0195 24 t.n.v. Speeltuin Klarenhof o.v.v. de naam van degene die boekt en de datum van het feestje.

De huurder kan tot 3 weken voor de afgesproken datum nog kosteloos annuleren, daarna vervalt de aanbetaling aan de speeltuin. Annuleren kan alleen via dit formulier.
Voor het resterende bedrag ontvangt de huurder max. 3 weken voor de afgesproken datum een betaalverzoek.

Wanneer het huurbedrag geheel is voldaan dan is de reservering definitief. Indien één week voor verhuurdatum geen betaling is ontvangen vervalt de reservering en de aanbetaling wordt niet terugbetaald.

De borg is 100,- euro, deze dien je over te schrijven bij het verhuurbedrag (woensdag,- en vrijdagmiddag wordt dan 150 euro (50+ 100) en in het weekend 235 euro (135 + 100).

Na het verhuren wordt het speeltuingebouw gecontroleerd. Wanneer er schade/ beschadigingen geconstateerd wordt er contact opgenomen. Tevens als de ruimte niet bezemschoon is opgeleverd
De borg wordt 10 werkdagen na verhuur teruggestort op de bankrekening waar de huurder mee heeft betaald.

De huurder verbindt zich om de gehuurde ruimte en de inventaris in dezelfde staat op te leveren als hij deze heeft ontvangen en alle schade die is ontstaan te vergoeden. De verhuurder stelt het bedrag vast van de herstel-, vervangingskosten.

Speelgoed in het speeltuingebouw
Er kan alleen gespeeld worden met het speelgoed in de witte stellingkast. Speelgoed op en/of tussen de kasten in de ruimte zijn niet van de speeltuin en kan ook niet gebruikt worden tijdens het huren van de speeltuin.

Roken
Roken is in de hele speeltuin, de directe omgeving van de speeltuin en het huisje niet toegestaan. Roken mag alleen buiten de hekken van de speeltuin.

Parkeren
Rondom de speeltuin is er bepaald parkeren. Kijk op de website voor de gemeente voor de tarieven.
De speeltuin heeft geen bezoekersplaatsen en/of tarieven.

Versiering in en rond het speeltuingebouw

 • Er mag geen gebruik worden gemaakt met confetti(kanonnen), indien dit wel gebeurt (en niet wordt opgeruimd) worden er extra schoonmaakkosten in rekening gebracht.
 • Slingers, ballonnen, posters oid mogen opgehangen worden, na het feest dienen alle versieringen inclusief plakband oid verwijderd worden. Indien dat niet gebeurt kunnen hier ook extra schoonmaakkosten voor gerekend worden.
 • Het is toegestaan om in de speeltuin te versieren, echter dient deze versiering ook te worden opgeruimd.

Alcoholische dranken
Alcoholische dranken worden tijdens een feestje oogluikend toegestaan. Sterke drank, overmatig alcoholgebruik en drugsgebruik zijn niet toegestaan. Het is niet de bedoeling om alcoholische dranken de speeltuin in te nemen, niet verder dan de picknicktafels.

Aansprakelijkheid voor vermissing of beschadiging
Verhuurder is niet aansprakelijkheid voor vermissing of beschadiging van eigendommen van huurder of zijn/haar gasten door diefstal of anderszins.
Verhuurder heeft te allen tijde het recht de locatie te betreden en de activiteit onmiddellijk te beëindigen indien naar zijn/haar mening de situatie dit vereist. Bij beëindiging van de activiteit door het bestuur vanwege één of meerdere klachten over verhuurders, wordt de borg noch de huurprijs aan de huurder gerestitueerd. Verhuurder behoudt zich het recht voor om de daadwerkelijk geleden schade te de huurder te verhalen.

Bij calamiteiten dient de huurder en zijn/haar gasten het pand onmiddellijk te verlaten en de aanwijzingen van de hulpdiensten onmiddellijk op te volgen.
Afwijkingen van deze regels en richtlijnen kunnen worden overeengekomen in het contract.

Als verhuurder door niet-beïnvloedbare factoren niet aan haar verplichtingen van verhuur kan voldoen, is zij niet gehouden voor vervangende ruimte te zorgen. Wel zal verhuurder de huurder hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen.

Muziek
De huurder garandeert dat door omwonenden geen (geluids)overlast wordt ondervonden. Muziek buiten het gebouw alsmede het gebruik van zelf meegebrachte muziekapparatuur is niet toegestaan. Livemuziek in overleg.

Sleutel
Met beheerder worden afspraken gemaakt over sleuteloverdracht.

Accepteren van deze voorwaarden
Met het overmaken van de aanbetaling en het huurbedrag accepteer je onze voorwaarden.